Categorieën
Uncategorized

Testen!

Diep vanbinnen weten we het wel… LEAN ondernemen is zo snel mogelijk testen en feedback vragen… maar je wil toch met iets ‘af’ naar buiten komen, niet? Zeker als je eerste testpubliek vrienden zijn die je al maanden horen en zien zwoegen… dan wil je toch een beetje indruk maken, enfin, wij toch…

Het uittesten van ons eerste spel werd dus onder het mom van SARS-CoV-2 vakkundig vooruit geschoven tot we er echt helemaal klaar voor waren. Er werd tot op de laatste minuut – letterlijk, want we waren hierdoor zelfs te laat op onze afspraak – hard gewerkt aan de eerste versie van onze Battle Royale Family Box. Een spel dat je kan spelen als gezin. Corona-proof dus, ideaal voor een spannende zondagmiddag of een onvergetelijke vakantiedag.

Onze eerste testers wonen om de hoek, vrienden met 3 kinderen tussen 5 en 11 jaar. Er komt nog een nieuwsgierig vriendje bij, dus meteen 6 spelers… Omdat we vanop een veilige afstand willen observeren, wordt onze eerste spel gespeeld rond de keukentafel.

Het is al snel duidelijk dat de vele spelelementen her en der in de keuken alle aandacht krijgen, en de tablet ‘vergeten’ wordt… De app begeleidt je echter door het spel, dus moeten we meteen even tussenkomen… en zo noteren we meteen ook een eerste actiepunt.

Even later voel je de spanning stijgen… sommige raadsels worden vlotjes door 1 of 2 spelers opgelost, andere raadsels leiden tot stevige discussies, elkeen probeert een andere piste, er wordt gevloekt en uiteindelijk fier op de borst geklopt bij een juist antwoord!
Bij elke kluis die ze open krijgen, wordt er een vreugdesprongetje gemaakt om daarna meteen weer te focussen op de nieuwe raadsels die zich aandienen… Onze vrienden spelen het spel zeer competitief – ze willen alle raadsels oplossen zonder hints te gebruiken. Het lukt ze ook, net op tijd kraken ze de finale code. Helaas kunnen wij hierdoor het gebruik van de hints niet testen, en daar hadden we de voorbije dagen zo hard op gewerkt!

Het spel zien gespeeld worden en de nabespreking met de spelers leert ons enorm veel. Vol enthousiasme gaan we aan de slag met onze actiepunten. Zo passen we de verhaallijn aan om het spel levensechter te maken en creëren we bijkomende raadsels. Een week later speelt een ander bevriend gezin het spel, ditmaal op terras, zodat we ook nu veilig kunnen observeren. We leren dat we de raadsels meer gefaseerd in het spel moeten brengen en de app soms te weinig intuïtief is. Ons ‘snoepslot’ valt dan weer erg in de smaak, leuk om te zien. Als we na afloop napraten met de volwassenen, komt de jongste van het gezin potjes en slotjes vragen om een eigen escape room te maken… missie geslaagd 😀

De – zo goed als finale – versie wordt een laatste keer gespeeld door 3 volwassen spelers. De laatste bugs worden eruit gehaald. Nog enkele details en onze eerste 2 PRINCES in a BOX is echt af!

Volgende week zijn we ook uitgenodigd door Start it @KBC om onze voortgang van de voorbije 3 maanden te presenteren aan the boardroom. Een terugblik op dit – nu al onvergetelijk – avontuur en een vooruitblik op de lancering…