Categorieën
Uncategorized

Ondernemen met kinderen… hoe begin je eraan?

Samen ondernemen begint met het uitzoeken wat jullie leuk vinden, waar jullie goed in zijn en wat jullie uniek maakt. Leg alle talenten in huis samen… welke mogelijkheden zie je dan?

Betekent ondernemen met kinderen een bedrijfje starten? Nee, het is in de eerste plaats ‘samen het avontuur aangaan’, wat je bestemming wordt, is eigenlijk helemaal niet zo belangrijk! 

Hoe het bij ons begon? Gewoon, de jongens maakten hun eigen escape room, wij werden enthousiast van hun enthousiasme, en zo maken we nu samen escape rooms die je thuis kan spelen. Door alle onze talenten – technologie, creativiteit, communicatie – samen te leggen, maken we nu fantastische spelen..

Benieuwd of ook jij met je kinderen zou kunnen ondernemen? Hierbij enkele tips:

Zoek het niet te ver…

  • Zijn je kinderen creatief en echte knutselaars, staan ze graag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen of hebben ze groene vingers? Doe mee en moedig ze aan om net dat stapje verder te gaan… Werk samen aan een nieuwe uitvinding, zet een webshop op, kook voor het buurtfeest of maak samen YouTube filmpjes.
  • Doe jij je job graag? Maak je kinderen warm door er thuis over te vertellen. Laat hen meedenken over leuke reclamecampagnes, toon eens wat je kan in Excel, leer hen alles over het menselijk lichaam of wat je allemaal vraagt als er iemand komt solliciteren. Brainstorm over hoe zij jouw job zouden doen en wat jullie samen kunnen doen.
  • Wat zijn hobbies in het gezin die je kan delen of combineren? Ben jij een autofreak die graag sleutelt aan oude wagens, laat je kinderen dan mee sleutelen. Hou je van dansen, en je pubers van TikTok filmpjes… jawel, je snapt het al…

Ontdek en leer samen met je kinderen

  • Denk je “allemaal goed en wel, maar ik weet zelf ook niet hoe je een website moet maken?”. Dat is helemaal OK, het gaat er net om dat jullie samen dingen uitzoeken, en leren met vallen en opstaan. Dat is namelijk wat ondernemen is: experimenteren, leren, vallen en opstaan…

Start aan tafel

  • Vertel over de dingen je gelezen hebt, gehoord hebt, gedaan hebt… wat pikken de anderen op? Je zal zien dat de andere gezinsleden snel volgen…
  • Droom… hoe zouden jullie de auto van de toekomst maken? Welke sport zou je kunnen uitvinden? Hoe ziet de ideale school er uit na corona?
  • Heb je een project, praat er dan dagelijks over aan tafel, zo hou je het levendig. Ideeën, concrete uitwerking, plannen,… we doen het allemaal aan de keukentafel!

Ondernemen met kinderen … wat win je?

  • Je ontwikkelt talenten en vaardigheden die je kinderen op weg helpen om succesvolle volwassenen te worden: denken in mogelijkheden, onderzoeken, samenwerken, plannen, proberen, leren met vallen en opstaan…
  • Je versterkt de band met je kinderen en je gezin. Wees niet enkel taxichauffeur voor hun hobby’s, maar ga voor quality time en maak samen plezier. Je zal zien dat je ook zelf groeit… ja, ook voor jou is het experimenteren, leren en vallen en opstaan. Niet alleen over jullie project, ook over opvoeden, kinderen motiveren, samenwerken als gezin…

Dus… samen in quarantaine en op zoek naar een zinvolle en leerrijke tijdsbesteding?
Dan weet je waar jullie straks aan tafel over kunnen praten!