Categorieën
Ondernemen

Start it Pitch

Digitaal pitchen!

Yes! We krijgen een mailtje dat we mogen pitchen op 26 maart! Maar ondertussen is ook het COVID-19 virus uitgebroken, en mag er daarom slechts 1 persoon pitchen… Nog wat later wordt beslist om het hele pitch-gebeuren digitaal te laten doorgaan… Dit betekent dat we 3 minuten krijgen om live te pitchen via Zoom. Spannend!

Ons gezin gaat in lockdown, Hans werkt voortaan van thuis uit, Sofie haar cursussen en afspraken gaan allen digitaal, en de jongens werken ‘s morgens aan tafel voor school. We nemen enkele dagen de tijd om te wennen aan het nieuwe ritme…

Start it @KBC zet ons op weg met een webinar over pitchen. We overleggen hoe we de verschillende criteria die de pitch moet bevatten samen kunnen brengen in 1 verhaal. We beslissen al snel dat we elkaar vragen zullen stellen, zo kan elkeen iets vertellen. Een voordeel hebben we al, met onze jonge ondernemers is de ‘likability’ factor verzekerd!

Na veel oefenen en zoeken hebben we een leuke pitch van 3 minuten… Nog 1 probleem: niet alle juryleden zijn Nederlandstalig, en er blijkt ook bij ons een Engelstalig jurylid te zijn… Kunnen we de pitch ook in het Engels doen? Jasper is meteen enthousiast, Ruben krijgt er toch wel stress van… Maar uiteindelijk zal ook hij, naast zijn zinnen in het Nederlands, enkele woordjes in het Engels pitchen!

Wat zijn we trots op ons team! Maar wat een plezier hebben we ook! Jaspers kamer wordt omgebouwd tot een heuse studio – hij slaapt toch al de hele week in de kamer bij Ruben – en we leven ons creatief uit: we maken alvast onze eigen Start it-badges, stemmen onze kleren af op de kleuren van ons logo, verzinnen trucjes om de tekst te onthouden, … We nemen onze ‘repetities’ op en lachen ons een breuk bij het bekijken van onze flaters…

En dan is het bijna zover… Onze ‘generale repetitie’ die ochtend loopt goed, en we zijn er allen klaar voor!

Onze generale repetitie

We loggen in om 9u45, en komen in een ‘wachtkamer’ terecht… We zijn verwittigd dat dit wel even kan duren, dus gamen de jongens om de tijd te doden… Rond 10u10 krijgen we plots beeld en klank, en horen we ‘GO!’. Iedereen voor de camera, en daar gaan we… Het vlot minder dan deze ochtend, maar we zien wel een grote lach bij de jury… Zou het…? Een maand geleden durfden we amper dromen dat we vandaag zouden mogen pitchen, nu willen we ook echt die start it @KBC badge!

Opnieuw wachten… ‘s Anderendaags komt er een verlossend mailtje:

Nu begint het avontuur pas echt… We hebben er ongelofelijk veel zin in!