Categorieën
Ondernemen

Het moment van de waarheid: Start it @KBC

Het platform voor startende ondernemers

Al snel legt Sofie een volgende uitdaging op tafel: waarom geen dossier indienen bij Start it @KBC, het platform voor startende ondernemers met een innovatief idee? Start it @KBC biedt jonge ondernemers ondersteuning, een netwerk en een inspirerende omgeving…

We zijn het al snel eens dat het een enorme boost zou zijn voor 2 PRINCES in a BOX… Maar toch twijfelen we: is dit een leuk gezinsproject of echte business? Wat als de jongens ‘afhaken’? Is het concept voldoende uitgewerkt, zouden we niet wachten tot de volgende wave? Anderzijds: de komende maanden kunnen zowel Hans als Sofie tijd vrijmaken; als we aanvaard worden betekent dit een bevestiging van ons idee; als we niet aanvaard worden zal het toch leerzaam zijn geweest… We spreken enkele mensen in het Start it @KBC netwerk aan, en zij reageren allen enthousiast… En zo besluiten we een dossier in te dienen!

We hebben 10 dagen om ons dossier in te dienen: concreet dienen we 26 vragen te beantwoorden, een logo en een filmpje van 1 minuut op te laden… O help, we hebben nog geen logo… En over al die vragen moeten we toch nog eens goed nadenken…

Diezelfde avond schieten we dus in actie: een logo! Er moet iets prinselijks in, en zeker een ‘box’… We maken tekeningen en zoeken online naar voorbeelden, we lezen over de betekenis van kleuren in een logo, … Nog voor het slapen gaan is de eerste ruwe versie van het logo klaar! Check!

De dagen daarop overlopen we samen met de jongens de belangrijkste vragen, wat moet Start it @KBC allemaal weten, en wat kunnen we hierover al vertellen? Het is een leerrijk proces, de jongens leren wat er allemaal bij ondernemen komt kijken, en Hans en ik worden verplicht om 2 PRINCES in a BOX grondig te evalueren…

De vraag naar onze belangrijkste doelstellingen blijft nazinderen. Waarom doen we dit eigenlijk en wat willen we bereiken? We formuleren 3 doelstellingen die 1 geheel vormen, want voor ons is 2 PRINCES in a BOX maar een succes indien alle 3 de doelstellingen bereikt worden. En dat zijn:

  • 2 PRINCES in a BOX groeit uit tot een succesvol bedrijf;
  • 2 PRINCES in a BOX verbindt en versterkt ons gezin, elk van ons kan bijdragen en bijleren, de ups and downs van het ondernemen ervaren, we beleven samen plezier en motiveren elkaar;
  • 2 PRINCES in a BOX wordt een voorbeeld voor andere jongeren/gezinnen om te durven ondernemen.

Op 2 maart, de dag voor de uiterste datum van indienen, hebben we nog steeds geen filmpje of zelfs maar een script… Hoe krijgen we dat nog voor elkaar? Jasper en Ruben stellen voor om er een TikTok-alike filmpje van te maken. Nog geen 2 uur later hebben we een leuk filmpje in elkaar gebokst en zo krijgt onze aanvraag een originele en jeugdige toets…

Wachten…

En dan is het wachten… Zouden we een kans maken? De volgende stap in het selectieproces is de ‘Start it Pitch’, waarbij je 3 minuten de tijd krijgt om je idee voor een jury te pitchen… Dat willen we zo graag doen… Samen op een podium, de jury overtuigen van 2 PRINCES in a BOX…