Categorieën
Ondernemen

Hoe het begint? Met ‘verveling’ uiteraard…

Ideaal om de creativiteit aan te wakkeren!

Kerstvakantie… na enkele dagen gamen en luieren begint de verveling toe te staan, ideaal om de creativiteit aan te wakkeren… Jasper beslist zijn kamer om te bouwen tot een Fortnite escape room, en al enkele uurtjes later worden Hans en ik ‘opgesloten’. Sleuteltjes zoeken, het juiste geweer matchen met een geheime code en een complexe optelsom leiden tot de finale code… We zijn onder de indruk en krijgen ook zin… We besluiten om allemaal samen het spel verder uit te werken. Diezelfde avond staat er een computerscherm die de resterende tijd aangeeft, een camera die alles filmt en is er een ‘controlekamer’ van waaruit Jasper het spel begeleidt door tips te geven. De rest van de Kerstvakantie worden er vrienden en familie opgesloten en passen we het spel aan op basis van hun feedback…

de ‘controlekamer’

In de meeste gezinnen zou het daar bij blijven… maar niet bij ons…

Toch zijn ook wij een ‘doorsnee’ gezin. Al houden we wellicht meer dan gemiddeld van wat uitdaging. Jasper en Ruben zijn beiden snelle denkers en voelen mensen en situaties goed aan… bij Jasper uit dit zich vaak in verbale grapjes en ad rem opmerkingen. Ruben legt opmerkelijke linken en heeft een onstilbare honger naar wetenschappelijke kennis.

Hans en ik proberen de jongens zoveel als mogelijk te stimuleren. Zo vinden ze ‘s morgens een krantenartikel ‘op maat’ naast de doos cornflakes; bespreken we aan tafel de streken van Donald Trump, de werking van DNA en met welk geld de pensioenen worden betaald; volgen we op de voet alles over bitcoins, Facebook munten en leuke gadgets… We zijn ‘uitvinders’ die graag voor elk probleem een oplossing verzinnen… Meestal tot Ruben zegt: “En wanneer gaan we dat nu eindelijk ook eens echt doen?!”

Dus toen we weer eens droomden over een escape room maken die zo goed is dat we het kunnen verkopen, dachten we: “Laten we dat nu maar gewoon doen!” Eerst aarzelend, half voor de grap toch nog wel, maar geleidelijk aan met steeds meer overtuiging: we doen het echt!

Ondernemen kan je leren…

Kan je ondernemen met kinderen? We hebben er eigenlijk niet te veel over nagedacht… ‘Agile ondernemen’ is testen en bijsturen, en zo is ook met ‘ondernemen met kinderen’: testen en bijsturen…

Stap voor stap werken we het idee verder uit… Hoe maken we onze escape room uniek, wat kunnen we met technologie doen, hoe zorgen we ervoor dat we kunnen groeien, … De jongens worden vaak geënthousiasmeerd door een detail, en dan gaan ze avonden aan de slag om onze eigen munteenheid te creëren of een raadsel uit te werken… Een project wall brengt een overzicht van wat er allemaal dient te gebeuren, waar we nu op werken en – heel belangrijk – wat we al gerealiseerd hebben!

Ondernemen kan je overal en altijd…

We brainstormen en overleggen vaak aan de keukentafel, maar ook in de auto, op restaurant en zelfs tijdens het tandenpoetsen, …

De naam ‘2 PRINCES in a BOX’ kwam op tijdens een lange autorit… Na al wekenlang namen te verzinnen, wisten we meteen dat dit het werd… Snel online even checken of de URL nog vrij is… Yes! 2 PRINCES in a BOX is geboren!